Elektromos kábító

Baromfi feldolgozás elektromos kábítóVoltmérővel, Ampermérővel, valamint a mérendő paramétereket rögzítő egységgel!
Az állatvédelmi előírások a kisüzemeknél is megkövetelik a humánus bánásmódot az állatokkal szemben. Ezen követelmények szerint vágás előtt az állatokat kábítani kell. Ez az egyik előfeltétele a jó minőségű végterméknek is, ez segíti elő a jó kivérzést és a kopaszthatóságot is.

Gékönyv megtekintése


Véreztető alagút - vérszivattyú

Véreztető alagút Baromfi feldolgozás

A baromfivágásra vonatkozó előírások szerint, a vágáskor keletkező vért vályúban fel kell fogni, és a legrövidebb úton a hulladéktároló konténerbe kell juttatni, valamint a vágához és a véreztetéshez olyan
környezetet kell biztosítani, amely megakadályozza, hogy a vér a vágóhelyen kívül szennyeződést okozzon.

Légbefúvásos forrázókád

Légbefúvásos forrázókád

A légbefuvásos forrázókád legnagyobb előnye a hagyományos szivattyús kádakkal szemben, hogy a forrázás alacsonyabb hőmérsékleten végezhető és ennek ellenére javul a baromfik kopaszthatósága.

Kombinált forrázókád

Kombinált forrázókád Baromfi feldolgozás

A berendezés feladata, hogy baromfifeldolgozó üzemekben a már leölt és kivérzett baromfik bőrébe ágyazott tolltüszőket meleg és intenzíven mozgatott vízfürdő segítségével meglazítsa, annak érdekében, hogy a tollazat könnyen eltávolítható legyen a testről.
Kombinált forrázókád használatát elsősorban víziszárnyas feldolgozó üzemekbe ajánljuk, mert ott szükséges a víz szivattyúkkal történő intenzív mozgatása a baromfik tollazatának fellazítása érdekében.
 

Gerendás kopasztógép

Gerendás kopasztógép Baromfi feldolgozás

A gép feladata a kivérzett és megfelelően forrázott baromfi tollazatának eltávolítása. A kopasztást a tartóvázra szerelt  gerendákon elhelyezett forgó kopasztótárcsák végzik gumiujjak segítségével. A GKG típusú kopasztógépek gépcsaládot alkotnak. A gépcsaládon belül a fő szerkezeti csoportok a kialakítás és a működés szempontjából azonosak. Az egyes altípusoknál az egymástól való eltérés csak a kopasztási hosszban és a kopasztógerendák elrendezésében ill. gépenkénti darabszámában van.

Ellenforgásos (UNIMATIC) kopasztógép

Ellenforgásos kopasztógép Baromfi feldolgozás

A gép alkalmas a felsőpályán érkező, megfelelően forrázott baromfik kopasztására (tolltalanítására). A kopasztást a gépbe szerelt 2 db. egymással szemben elhelyezett munkahengeren található, és egymást követően le ill. felfelé forgó tárcsákba fűzött gumiujjak végzik.

 

Szekrényes kopasztógép

Szekrényes kopasztógép Baromfi feldolgozás

A kopasztógép alkalmas a felsőpályán érkező, megfelelően forrázott baromfik (elsősorban csirke) kopasztására. A kopasztást a négy sorban egymás után elhelyezett forgó kopasztótárcsák végzik gumiujjak segítségével.

 

Mártó- és regeneráló kád

Paraffin mártó és regeneráló kád

A berendezés feladata, hogy baromfifeldolgozó üzemekben a már leölt, kivérzett, forrázott és kopasztott víziszárnyasok bőrében maradt tolltokokat forró paraffinba mártva, majd azt a testekre rádermesztve (külön berendezés), eltávolíthassuk a testekről a rádermesztett paraffinnal együtt.
Az eltávolított paraffint a berendezés regeneráló terébe egy csúszdán át visszajuttatjuk, ahol az megolvad és megtisztítva (megszűrve) átömlik a mártó térbe, újbóli felhasználásra.
 

Dermesztőkád

Paraffin dermesztő kád

A berendezés feladata, hogy a baromfi feldolgozó üzemekben a paraffinba mártott víziszárnyasok testére az intenzíven mozgatott és 2-8 °C hőmérsékletre lehűtött vízfürdő segítségével a paraffint rádermessze és ezzel a bőrben maradó tolltokok eltávolítását megkönnyítse.
Lábvágógép

Lábvágó gép

Az általunk gyártott berendezés a kopasztó felsőpályára szerelhető kompakt egység. Szerepe az, hogy folyamatosan eltávolítsa a horogba akasztott baromfi lábát.
A felsőpályára függesztett baromfilábakat a berendezés bokaizületben behajlítja, majd egy forgó körkés a lábizületet elvágja. Ezáltal a láb a horogban marad, a test pedig csúszdán keresztül a zsigerelő pálya átfüggesztő helyére kerül

SAMPO
ÉLELMISZERIPARI GÉPGYÁRTÓ KFT.