Duális gépészmérnök képzés

Vállalatunk a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával együttműködésben alapítóként vesz részt a gépészmérnök hallgatók duális képzésének megvalósításában, mint szakmai gyakorlóhely.
Miben más a duális képzés, mint a nem duális? Abban, hogy a hallgatók a tanulmányok kezdetétől annak végéig folyamatosan részt vesznek szakmai gyakorlaton is. Az első két tanévben hetente egy napot, majd később heti több napot, emellett a téli vizsgaidőszak végén két hetet, nyáron nyolc hetet töltenek a gyakorlóhelyen. Foglalkoztatásuk díjazás ellenében, halllgatói munkaszerződéssel történik. Íly módon mire a hallgató a tanulmányai végére ér, már többéves szakmai gyakorlattal rendelkezik, és munkába lépését követően nagyon hamar értékteremtő munkát képes végezni. Ez óriási előny az álláskereséskor a többi végzett hallgatóval szemben, ugyanakkor a szakmai gyakorlatot adó vállalatok nem titkolt célja, hogy legalább részben a végzettek közül biztosítsák a szakember-utánpótlást.
Pécsen ez a képzési forma a 2014/2015-ös tanévben indult el, a képzésben részt vevő vállalatok összesen 15 főt fogadtak az első évben, akkor még csak a gépészmérnök képzésben.
SAMPO
ÉLELMISZERIPARI GÉPGYÁRTÓ KFT.